FNs Klimapanel: Vi tog fejl om Himalayas gletsjere

IPCC's store klimarapport fra 2007 skrev, at Himalayas gletsjere kunne være bortsmeltet i 2035, hvor opvarmningen fortsætter. Nu erkender klimapanelet, at årstallet er en fejl og savner videnskabeligt grundlag

Næstformanden for FN’s klimapanel IPCC, Jean-Pascal van Ypersele, erkender, at forskerpanelet i sin omfattende statusrapport fra 2007 har brugt en udokumenteret og forkert oplysning om hastigheden af Himalaya-glet-sjernes afsmeltning som følge af den globale opvarmning.

 

Flere gletsjereksperter har været stærkt skeptiske over for oplysningen efter offentliggørelsen i 2007. Enkle masseberegninger skulle således vise, at det er fysisk umuligt at smelte så store ismasser som Himalayas gletsjere inden 2035, selv med den globale opvarmning og en accelereret smelteproces.

Det er glaciologen Graham Cogley, Trent University i Ontario, der sammen med Fred Pearce har tjekket 1999-oplysningen og gjort opmærksom på, at der mangler videnskabeligt grundlag for årstalsvurderingen.

Klimapanel: Vi tog fejl om Himalayas gletsjere (Information.dk) (21. januar 2010)

Jeg synes stadigvæk det er mærkeligt at "journalister" accepterer spådomme om klimaet i år 2100, som FNs klimapanel hævder den kan i den fejlbehæftede rapport fra 2007.

Hvert menneske udånder omkring 20 liter Co2 i timen & der er 6,7 Mia. mennesker idag på jorden. Denne faktor indgår ikke i FNs klimapanels pseudovidenskabelige rapport fra 2007.

Dyrs udskilning af Co2 indgår heller ikke.

Hvordan kan man så sige, at de fossile brændstoffer er årsagen til "den globale opvarmning" ?

Videnskabsfolk, der ved hvordan klimaet bliver om 90 år er i mine øjne dybt utroværdige.

De kan jo ikke engang forudsige vejret imorgen :/

"Det er svært at spå,

Især om fremtiden..."

Comments

Dette er da ren propaganda

Det er da det rene propaganda det her.
"FN klimapanel: Vi tog fejl af Himaleya Gletcheren". Vel gjorde de da ej. I lyver jo direkte i overskriften, så selv ekstrabladet bliver misundelige på opfindsomheden og sandhedsfordrejningen.
Det er var en fejl var, at de dengang "satte et årstal på".
Der er ingen tvivl om at det de skrev om, nemlig at gletcheren ville smelte bort pga globalopvarmning, eller klimaforandringer som egentligt er et bedre udtryk, er fuldstændigt bakket op af stort set alle forskere og er tilmed videnskabeligt forankret.
Om årstallet så er 2033, 2034, 2035, 2036 eller 2037 kan ikke "bevises" med de videnskabelige beviser, derfor indrømmer de at det var en fejl at sætte et konkret årstal på, for de kan af gode grunde ikke forudse om det vil ske ét eller to år før eller senere eller hvad det nu måtte blive.
Som sagt, dette er ren propaganda og hører ikke hjemme i et forum der proklamere at de snakker om "videnskab".